22.02.97  RCM-Nijvel  5-1  Vriendenwedstrijd
29.03.97  Leuven-RCM  0-4  Van Ham (3), Ploegaerts
13.04.97  Herentals-RCM  2-0
20.04.97  RCM-Borgerhout  2-1  Ploegaerts, Van Ham
27.04.97  Hoogstraten-RCM  2-0

RCM-Poederlee 3-0
De eerste helft had weinig om het lijf en was bezwaarlijk te genieten. Na de rust brak de hel los en Racing ontketende de ene aanvalsgolf na de andere. Na de rust haalde Van Marcke Andy Janssens aan de kant en bracht de ideenrijke Struelens in de ploeg. Van Ham kopte vroeg in de tweede helft in de verste hoek op voorzet van Ploegaerts, die toch van de partij was, ondanks eerdere berichten over zijn dagenlange onbeschikbaarheid. Iets later knalde De Voeght de bal vanop twee meter in de kruising. Wederom Van Ham zette de eindstand vast met een keiharde lage schuiver onder de bezoekende doelman, na een solo op rechts. Na elf speeldagen staat Racing eerst met een punt voor op Hoogstraten.
SV Mol-Racing Mechelen 3-1
Laat in de eerste helft kwam Racing op achterstand na een blunder in de verdediging, die prompt werd afgestraft. De thuisploeg toonde zich ook in de tweede helft het opportunistist en verdubbelde haar voorsprong. Racing kwam aan een aansluitingstreffer via Van Ham, die alleen voor de keeper verscheen en de carambolerende bal in het doel kon werken. Een verkeerd uitwerpen van keeper De Saeger bracht Mol in de gelegenheid on de eindstand op 3-1 te brengen.
Dit was een van de slechtste wedstrijden die RCM dit seizoen reeds bracht. Deze nederlaag zal hen zeker een paar plaatsen in het klassement kosten.
Tubantia Borgerhout-Racing Mechelen 1-1
Racing beheerste de wedstrijd tijdens de eerste helft en scoorde ook langs Van Ham, nadat de Tubantia-keeper zich verkeek op de bal die in het slijk kwam vast te liggen. Racing zakte weer weg tijdens de tweede helft en Tubantia maakte gelijk met een vluchtschot.
Racing Mechelen - Herentals 4-1
Reeds in de 3de minuut opende Van Ham de score door van kortbij de bal in de hoek te deponeren. Een kwartier later was het linkerspits Letier die vanop 25 meter de bal laag in de benedenhoek afleverde. De blitz-start die Racing kende verminderde gestaag in tempo en het was een terug opkomend Herentals dat de aansluitingstreffer lukte. De ruststand was dan ook 2-1.
Onmiddellijk na de pauze tekende Ploegaerts voor de 3-1 en uiteindelijk was het spits De Voeght die de eindstand van 4-1 liet optekenen.
Racing, dat nog tal van kansen onbenut liet, steelt alzo de tweede plaats van de vice-leider.
Racing Mechelen - Eupen 5-0
De mist was in de erste helft een groter obstakel dan de tegenstander, daar Racing al 3-0 voor stond bij de rust, met doelpunten van Van Ham, De Voeght en Streulens. Na de pauze controleerde Racing rustig de wedstrijd en Letier en nogmaals De Voeght dikten de score nog aan.
Toeschouwers: ongeveer 650
RCM-Berlaar 4-0
Racing is momenteel een stevige - weliswaar thuis - reeks aan het neerzetten. Een 9 op 9 met op 3 (thuis)matchen een goallsaldo van 13-1.
In de vijfde minuut scoorde Van Ham reeds 1-0. Na de rust verdubbelde hij de score. Vervolgens lukte Verstraeten een goal (identiek aan deze van Albert in Belgie-Nederland, weliswaar in Orlando).
Uiteindelijk scoorde ook Vets nog na een schot van uitblinker Kristof De Voeght op de keeper.

Toeschouwers: 1200
RCM-Hoogstraten 4-1
Van Ham opende de score na een vrije trap en bracht de stand op 1-0 na 25 minuten. Hoogstraten, met gekende spelers als Alain Op de Beeck (ex Racing Mechelen) en Pascal De Wilde (ex-Harelbeke) kwam snel weer langszij na een kopbaldoelpunt van ?. Nadien brak de scoremachine Van Ham weer los (nog 2 doelpunten) en Ploegaerts bracht de stand nog op 4-1 na een schitterende borstcontrole en vluchtschot.

De wedstrijd werd bijgewoond door een 1000-tal toeschouwers, ondanks de felle koude.

Volgend feest: vriendenwedstrijd tegen Beveren thuis op 11 januari, 20.00 uur en de eerstvolgende verplaatsing (competitie) naar Stade Leuven op 19 januari , 15.00 uur.

RCM-Dessel 1-0
Racing Mechelen diende in eigen stadion leider Dessel Sport, vergezeld van 350 toeschouwers, de eerste nederlaag van het seizoen toe. Het neemt tevens de leidersplaats over van de Kempenaars.
In het begin van de tweede helft nam Ploegaerts in één tijd een lage voorzet op de schoen en knalde het leer tegen de netten. Toen Dessel nog een speler met een rode kaart zag vetrekken, was de wedstrijd gespeeld.
Tongeren - Racing Mechelen 1-0
Weing kansen in de eerste helft. Bij Racing begon met Scholiers in de spits samen met De Voeght, Van Winckel ontbrak wegens letsel, Van Ham wegens schorsing. Tongeren bekroonde haar enige kans van de wedstrijd met een doelpunt, een lage schuiver liet doelman De Saeger kansloos. Een fel drukkend Racing kon het tij niet meer keer, de lat en de paal stonden respectievelijk in de weg. Scheidsrechter Vervrecken liet Tongers handspel in de 16 meter twee maal onbestraft. Een dapper Tongeren hield hiermee de drie punten thuis
Racing Mechelen - Diest 0-1

Een onmondig Racing kon zelfs geen gebruik maken van zijn numeriek overwicht tegen een eveneens zwak spelende tegenstander. In de eerste helft kreeg een Diestse speler een rode kaart voorgeschoteld.

Voor de thuisploeg is dit tot op heden de slechtste thuiswedstrijd van het seizoen. Kansen waren er nauwelijks. Dit was een schoolvoorbeeld van collectief falen.

Voor de optimisten: een kleine dertig jaar geleden speelde RCM eveneens in derde klasse. Ze bengelden toen ook heel het seizoen in de subtop. Een thuiswedstrijd tegen Montegnée werd met 0-2 verloren na een zwakke partij. Toch speelde RCM op de laatste dag kampioen....
Wezet - Racing Mechelen 0-1
Reeds na 90 minuten glipte Van Ham door de buitenspelval van de thuisploeg, Hij controleerde de bal met zijn borst en scoorde met een prachtig afstand-vluchtschot. Racing kreeg nadien via Van Ham nog meermaals de kans om de score aan te dikken, maar diende achteraan steeds op zijn hoede te zijn voor een aandringend Wezet.

match.
Kristof De Voeght tekende voor een jaar bij en ok dat is goed nieuws.
De Brusselaar Lieven Struelens, naar mijn mening te weinig opgesteld
dit seizoen, schijnt spijtig genoeg niet te willen blijven. Hij heeft
nochtans genoeg talent in huis.

Toeschouwers: 350 waarvan 200 rcm-fans.

Poederlee-RCM 2-1
Racing kwam 0-1 vroeg voor via Takacs na een scrimmage voor het Poederlee-doel. Wat later miste Van Ham, alleen op de keeper, de 0-2.
Nog voor de pauze kwam Poederlee gelijk.
Racing ging in de tweede helft energiek op zoek naar de winst maar kende een aantal keren pech.
In de laatste 5 minuten was het integendeel de thuisploeg die de volle drie punten binnenhaalde, na balverlies van Van Vaerenbergh.
Eigenlijk puurde Poederlee 2 doelpunten uit 2 kansen tijdens de gehele wedstrijd

toeschouwers: 350 waarvan 180 racing supporters.

Herentals-RCM 2-0
Racing kreeg de beste kansen in de eerste helft via Van Ham, doch het was integendeel Herentals dat de 1-0 scoorde na een individuele fout van Scholiers.
Tijdens de tweede helft ging Racing opnieuw in het offensief, maar werd nogmaals gepakt op een tegenaanval. Eindstand 2-0
toeschouwers: 500 waarvan 250 racing supporters.

Racing Mechelen - Borgerhout 2-1

Goals van Ploegaerts en Van Ham, die een voorzet van De Voeght 100% benutte. Vijgen na Pasen want waarschijnlijk gaat Poderlee nog met een eindrondeplaats lopen, samen met Verviers en Hoogstraten.

Tubantia milderde op penalty tot 2-1, na een voet-vooruit fout van Racingkeeper De Saegher.